We zitten er in. Willens of nietes.

Dan kom je terug van stage in Zuid Frankrijk en denk je bij jezelf: “Alloo mijnen braven wat is dat iere?! Had ik het geweten ik was daar gebleven!”

7 dagen lang kon ik facebook of insta of eender welk ander ding niet bekijken. Ik was al blij dat ik mijn stories kon uploaden met die uber snel werkende internet verbinding op de camping. 7 dagen lang. Giga veel nieuwe theorie over single pitch, multi-pitch, etc. in je brein stampen en fingers crossed houden dat de huid van je vingers het niet geheel begeeft als je het examen doet de laatste dag. Mijn inmiddels met eelt bedekte vingers vonden die bergwanden maar niets en beslisten stilletjes aan open te barsten. Pure fun! But Kenny’s tape came to the rescue! Ooooo! Sprak ik al over de steamy hot tentnachten? Give me an AMEN! YEAH!  We gingen zo maar eventjes van 2 naar -3. (Gij dacht effekes dat ik “van 2 in bed liggen naar -3” bedoelde hé!  Dat zou inderdaad wel een warm fijntje geweest zijn. Allé die 2 toch. “Hoe meer warmte hoe meer…) Ook mijn tenen hadden in die zomersokken (wreed goed voorbereid I know) na verloop van tijd zoiets van: “Tès al goed jongske! Full freeze modus aan!” Even more fun! Toch lang leve dat haardvuurtje waar ik mijn kousen professioneel door den Marcel kon laten ‘braden en keren’ en Veerle die me haar jas leende in de auto om ze eventjes “nouw lekker in te wikkelen seg”.
Je zou denken: “Mo in welken shit zatte gij jong?” Ewel néé! Het was genen ‘shit’! Het was de max! All of it! “Wrééd wijs” gelijk we zeggen in Gent. De sfeer zat goed. Zalige bende. Zalige organistatie (=Vertical Thinking). Zalige instructeur. Met zo’n energie en sfeer neem je al dienen ‘shit’ er gewoon allemaal lekker bij.

Ik ben nu een half dagje terug in Gent. Mijn wreed schuune, coole en wijze stad Gent en eerlijk, ik kom slecht. Ofja, kwam. Gulle gaat mij niet liggen hebben zunne! 
Zowel op social media als in de winkels waar ik snel nog wat boodschappen ging doen: lange gezichten, gezaag, blijterij, kwaadheid, frustratie, …

DANK U WEL aan de kassierster in de Delhaize die een ‘schuune gast’ had opgemerkt (Jaja dat ging wèl met mondmasker) en dit wou melden aan haar collega. Ik stond er tussen, had het door en heb me totaal niet ingehouden om eens hartig te lachen. Man! Dàt deed deugd!

Ik zal proberen het op zijn Saskia’s kort te houden: “Voor de liefde van uzelf en die van uwen medemens. Focus u op lachen, dansen, knuffelen, kussen, … whatever makes you feel “Jiepierdiejappierdiehallelujaaa!”Focus u op uwzelve en dat wat jij hier komt brengen op onzen schuunen aardenbol. Weet je dat nog niet? Ewel ja. Focus u op dàt vinden. En JAWEL het is nog wèl een wreed schuunen bol waar wij op leven.

Komt er nog shit? You betcha! Dat staat al wreed lang in de sterren geschreven lieve vriendjes. Betekent dat dat we ons hoofd moeten laten hangen of erger… elkaars kop moeten afbijten. Ik zou zeggen: “NIEJE!”
We zitten er in mensen. Willens of nietens.De deze hier heeft alleszins beslist er zingende, dansende, klimmende, lesgevende, healende, schilderende, potten bakkende, fietsende, knuffelende, kussende, vrijende en vooral BIG SMILENDE door te gaan met nen derrière om U tegen te zeggen! 

#makeachoice #everyday #jieperdiejapperdiehallelujaaaaa #levensgenietende #nomatterwhat #jaweldagaatwel #gewooninrustbijuzelvekomen #gegaatnogzogelukkigzijn #bijenmetuzelf